Foursquare Sociaal netwerk

Foursquare wordt binnenkort toegevoegd aan het SocialMediaBoss platform.

Mogelijkheden op socialmediaboss.nl

  • Huidige status op Foursquare weergeven
  • Berichten plaatsen en inplannen op Foursquare
  • Zoeken van personen / profielen op Foursquare
  • Foursquare profielen aan elkaar koppelen
  • Foursquare koppelen aan Facebook
  • Foursquare koppelen aan LinkedIn
  • Foursquare koppelen aan Twitter
  • Foursquare koppelen aan Digg (binnenkort)
  • Foursquare koppelen aan Google+ (binnenkort)

Over Foursquare

Foursquare is een sociaalnetwerksite, software voor mobiele telefoon en een spel. Gebruikers 'checken in' op plaatsen (venues) via een mobiele website, sms of via speciale applicaties voor mobiele telefoons. Hiermee verdienen zij punten (points) en soms badges. De service is gecreëerd door Dennis Crowley en Naveen Selvadurai; Crowley bedacht eerder het soortgelijke project Dodgeball, wat in 2005 werd overgenomen door Google en uiteindelijk in 2009 eindigde.

Foursquare is een web- en mobiele applicatie die geregistreerde gebruikers de mogelijkheid biedt om vrienden te updaten over hun locatie (venue). Wanneer gebruikers inchecken op locaties, verdienen zij hiermee punten. Gebruikers kunnen deze zogenaamde check ins delen met de wereld via Twitter, Facebook of een combinatie daarvan. In versie 1.3 van de iPhone applicatie van Foursquare is het ook mogelijk om pushberichten in te stellen, deze pings worden weergegeven wanneer een van je vrienden ergens incheckt. Gebruikers kunnen ook badges verzamelen door in te loggen op venues met speciale tags (steekwoorden) op bijvoorbeeld speciale tijden of binnen een bepaald tijdspatroon. Foursquare heeft bekend gemaakt dat later gebruikers ook hun eigen badges kunnen toevoegen.

Wanneer een gebruiker vaker heeft ingecheckt op een venue op verschillende dagen dan andere gebruikers binnen een periode van 60 dagen, dan krijgt deze gebruiker de titel Mayor (burgemeester). Voor het behalen van deze titel telt slechts een check-in per dag en de gebruiker dient een profielafbeelding te hebben toegevoegd aan zijn account. Andere gebruikers kunnen de titel Mayor overnemen, wanneer zij vaker hebben ingecheckt dan de huidige burgemeester.

Gebruikers kunnen ook tips toevoegen aan venues voor andere gebruikers, die deze dan vervolgens op hun to do-list (nog te doen-lijstje) kunnen zetten.